Referenties en klanten - Reconcep
 • Logo - Sprout
 • Logo - Escan
 • Logo - Ik ga starten
 • Logo - Dichterbij Rabobank
 • Logo - Starters Magazine
 • Logo - BNR Nieuwsradio
 • Logo - Lets Gro
 • Logo - Kamer van Koophandel
 • Logo - GROC

Referenties en klanten

De afgelopen jaren heb ik veel ondernemers mogen helpen. Dit is wat ze over mij zeggen.

David Abee

Eigenaar AbeePro | Film-en videoproducent, adviseur en coach bij de inzet van AudioVisuele media

(Alle branches)

Als filmer en producent herken ik snel het talent van mensen die helder de kern van een situatie zien, kunnen visualiseren, overdragen, en met de juiste timing iets in beweging zetten. Vanaf mijn eerste ontmoeting met Martijn zijn het oa deze talenten die hij als coach inzet. Op een natuurlijke manier pakt hij de kern van jouw boodschap en stelt hij zich voor hoe jij jouw onderneming vanuit nieuwe invalshoeken in beweging kan zetten.
Martijn is een energieke en betrokken coach met wie je prettig en resultaatgericht kunt samenwerking.

Erwin Mulder

Eigenaar Erwin Mulder Projectmanagement | Advies | Events

(Branche zakelijke dienstverlening en Evenementen Organisatie)

Ik heb Martijn leren kennen als een gedreven coach met passie voor zijn vak. Hij is in staat om op een positieve en vernieuwende wijze met je mee te denken in de uitdagingen waar je als persoon en als bedrijf voor staat. Martijn is voor mij een zeer waardevolle sparringpartner geweest en heeft mij geholpen richting te geven aan mijn verdere (bedrijfs)ontwikkeling. Zijn manier van werken zou ik omschrijven als professioneel, no-nonsens en daadkrachtig en dat spreekt mij erg aan. Als coach een welkome frisse wind en als persoon inmiddels een waardevolle relatie, waarmee ik nog regelmatig goede gesprekken mee heb.

Chris Roode

Eigenaar Tonerinktshop.nl

(Branche Kantoorbenodigdheden en Webwinkel)

In 2013 ben ik begonnen met mijn webshop Tonerinktshop.nl waarmee ik door heel Nederland en in het buitenland toners verkoop. Naast de online verkoop doe ik zelf aan actieve verkoop en dit heeft me de afgelopen 2 jaar een zeer snel groeiende omzet opgeleverd.
Maandelijks heb ik een een coachingsoverleg met Martijn waarbij we naast de lopende zaken vaak inzoomen op de verkoop en groei in omzet, afzet en het optuigen van je organisatie. Dit levert me inzicht, overzicht en waardevolle tips op die ik gebruik in mijn bedrijf en verkoopwerkzaamheden.

Rob Drenth

Kamer van Koophandel Noord – Nederland

(Branche Overheid)

Martijn is in staat om op een natuurlijke wijze mensen hun sterke (en zwakke!) punten in te laten zien. Vervolgens geeft hij de juiste tips om hiermee concreet aan de slag te gaan en hier m.n. zakelijke successen mee te boeken. In combinatie met een scherpe blik en veel ondernemersgeest is Martijn een aangename en zinvolle sparringpartner.

Stephan Vegelien

Freelance Reporter

(Branche Journalistiek)

Martijn van der Tuin is een goede sparringpartner voor onze onderneming. Hij heeft ons ontzettend op weg geholpen in de beginfase: het zoeken van een goed verdienmodel, tips geven over ondernemerschap, creatieve marketing. Ik zou graag meer van zijn diensten gebruik maken en kan het iedere jonge ondernemer aanraden.

Epko de Vries
Coördinator Functioneel Beheer Provincie Groningen

(Branche Overheid)

Wij hebben een leuk en goed gesprek gehad met Martijn van der Tuin over welke maatschappelijke rol het sportpark en/of de vereniging Eems Boys kan vervullen. Martijn van der Tuin heeft enthousiast meegedacht en ons waardevolle tips gegeven hoe we hier invulling aan kunnen geven.

Claudia Geenen

Eigenaar Kleur Kinderuitvaart

(Branche Uitvaart)

Heb Martijn van der Tuin leren kennen als een gedreven, creatieve en vakkundig ondernemende kennisdeler. Zet je aan tot ‘out of the box’ denken.

Gertjan Drent

Fluctus Industrial Design & Engineering

(Branche Industriële Ontwerp)

Martijn van der Tuin is goed in het stellen van de juiste vragen en hij kan goed luisteren; 2 onmisbare vaardigheden bij het formuleren van nieuwe diensten en producten.

Jorine de Bruin

Freelance Journalist en Tekstschrijver

(Branche Journalistiek)

Martijn van der Tuin heeft helder voor ogen waar hij met zijn bedrijf Reconcep naartoe wil. En hier handelt hij ook naar. Martijn van der Tuin komt met verfrissende ideeën en laat je nadenken over welk pad je zelf wilt bewandelen als zelfstandige/ondernemer. Hij komt met duidelijke adviezen en deelt zijn kennis graag.

Rolf Boer

Eigenaar Regiogana

(Branche Boeken en Detailhandel)

Mijn werkzaamheden zijn erg breed en bieden tal van kansen en iedere dag zijn er wel nieuwe ideeën te lanceren. Martijn van der Tuin weet voor mij uitstekend de juiste ideeën hieruit te filteren en prioriteiten mee te geven. Vervolgens worden er door Martijn van der Tuin prima handvatten meegegeven om de uitvoering hiervan tot een goed einde te brengen. Een uurtje praten met Martijn van der Tuin levert gegarandeerd nieuwe en goede plannen op om uw bedrijf een stap hogerop te helpen!

Lisette Dijkma

Healer Lisette Dijkma – Praktijk voor healing

(Branche Spirituele Geneeskunde)

Vol energie en met nieuwe ideeën ging ik na het kennismakingsgesprek met Martijn van der Tuin naar huis! Martijn van der Tuin heeft veel kennis van zaken omtrent het ondernemerschap. Hij heeft mij o.a. adviezen gegeven over mijn website en hoe meer klanten te werven. Dit heeft hij op een positieve en constructieve manier gedaan. Daarnaast vind ik het echt een belangrijke aanvulling dat hij op een prettige manier contact maakt en zijn gevoel en intuïtie hierbij gebruikt.

Christine Dirkse

Eigenaar Huiswerkbegeleiding Exact en Tekstschrijver Bio Exact

(Branche Onderwijs en Journalistiek)

Fijne sparsessie met Martijn van der Tuin gehad. Binnen een paar uur wist hij mijn onzekerheid over mijn onderneming om te buigen in positiviteit. En met zijn frisse blik en creatieve ideeën stimuleert hij tot kritisch nadenken en op staan voor nieuwe ideeën.

Bart Bakker

Ondernemer, Webdesigner, Netwerkbeheerder & Adviseur

(Branche ICT)

Voor dat ik bij Martijn kwam had hij zich al verdiept in wat ik doe. Hierdoor werden de gesprekken een stuk eenvoudiger en heeft hij me goede tips kunnen geven. Ook kwam hij met een aantal creatieve ideeën.

Dirk-Jan Schotanus

Adviseur en eigenaar bij ‘Archisofie’ en ‘Wonenzoalsikdatwil’

(Branche Ontwerp en Inrichting)

In maart 2013 heb ik een workshop gevolgd bij Martijn van der Tuin om mijn ondernemersvaardigheden verder aan te scherpen. Wat me opviel, is zijn vermogen om de cursisten een actieve rol te laten spelen, terwijl hij die inbreng gebruikt om verbanden te leggen en steeds dieper en grondiger op de stof in te gaan. Bijzonder motiverend en informatief!

Sebas Weusthof

Bike Center Dik

(Branche Rijwiel en Detailhandel)

Martijn helpt ons in wat we op de werkvloer hebben -mooie fietsen, goede service, deskundig personeel- duidelijk te profileren op onze facebook pagina, zodat facebook/website en winkel 1 lijn hebben. . We overleggen 1 x per 2 a 3 maand waarin hij praktisch uitlegt hoe social media werkt, tips geeft en waardevolle adviezen deelt waarmee wij vervolgens aan de slag gaan. Resulterend in meer volgers en mensen die actief meedoen op onze facebook pagina.

Mireille Wijchers 

Voedgoed

(Branche Zorg, Voeding en Gezondheid)

“Martijn weet goed te analyseren waar de knelpunten in mijn bedrijf zitten. Behalve dat heeft hij mij weten te motiveren deze zelf aan te pakken en op te lossen. Eigenlijk precies wat ik verwacht van een coach!”

Jan-Willem Voorn

VOORN.EU

(Branche ICT) 

Martijn helpt je uit je “comfort zone” te stappen en zorgt dat je gaat bewegen. Zijn aanpak is pragmatisch en concreet. Als beginnend ondernemer wist ik niet goed hoe ik nieuwe opdrachten kon binnenhalen. Nu weet ik perfect waar mijn zwakke en sterke punten zitten, op welke wijze ik mijn bedrijf moet positioneren en mezelf kan profileren en welke stappen ik moet zetten om nieuwe opdrachten binnen te krijgen.

John van Werven

Onderwijscoördinator Groningen  Kamer van Koophandel Noord-Nederland

(Branche Overheid)

Martijn van der Tuin is doelgericht. Als hij een doel stelt, gaat hij er voor.
Daarnaast neemt hij een hoop energie en enthousiasme mee en weet hij dit in te zetten om mensen te mobiliseren.

Carmen van Woudenberg

Leefstijlcoach Massage, Mind, Fitness bij PenteSilea

(Branche Lichaamsverzorging en Welness)

“Martijn is een heldere stok achter de deur die je weet te prikkelen tot het stellen van de juiste prioriteiten, het nakomen van gemaakte afspraken en het inzichtelijk maken van de logische vervolgstappen binnen het traject van je eigen onderneming.

Zijn doelgerichtheid werkt aanstekelijk, zijn kennis is breed en als persoon is hij zakelijk, energiek, creatief en intuïtief. Een combinatie van facetten die hem tot een goede coach maken.”

Dick ten Oever & Ginetta Houwing

Eigenaren Pluk Organiseert

Branche Zakelijke dienstverlening en Evenementen Organisatie)

We zijn met Martijn in contact gekomen via de MKB ondernemersavond. Na het eerste (gratis) introductiegesprek, hebben we van Martijn direct feedback gekregen en ontvingen we een actielijst waarmee hij ons kon begeleiden. We waren onder de indruk, want hij wist met zijn expertise meteen de vinger op de zere plek te leggen. Tegelijkertijd kwam hij ook met oplossingen om deze pijnpunten aan te pakken. Dat was precies wat we nodig hadden.
Martijn weet ons te helpen om onze ambitie en doelen te verwezenlijken! Sessies met Martijn leveren altijd stof tot nadenken op en door zijn enthousiasme en heldere kijk op de zaak is hij voor ons een prettige sparringspartner. De openheid en eerlijkheid tijdens de sessies door zijn eigen ervaringen, maar ook in zijn netwerk, zijn voor ons enorm waardevol.
Inmiddels zijn we anderhalf jaar met ons bedrijf bezig, zonder Martijn stonden we niet waar we momenteel staan. Martijn werkt in deze als katalysator: hij zorgt ervoor dat wij met ons bedrijf op koers blijven en kunnen groeien!

Runa van den Broek

Eigenaar Runacoacht

(Branche Coaching)

Op een duidelijke, prettige manier heeft Martijn mij nieuwe ideeën gegeven voor mijn bedrijf. Martijn is een sparringpartner met humor die goed op de hoogte is van de ontwikkelingen in de markt. Hierdoor eindigt een gesprek met hem met in concrete acties en vernieuwde motivatie.

Gijs Bodt

Eigenaar, sales en marketing medewerker Indusigns

(Branche Meubelvervaardiging)

Een aantal maanden geleden werd ik door Martijn benaderd voor participatie in het project Vodo50, waarin ondernemers worden ondersteund in vrijwel alle facetten van bedrijfsvoering. In de individuele consulten met Martijn, heeft hij zich een uitstekende sparringspartner getoond. Onze gesprekken hebben geleid tot veel nieuwe inzichten. Vooral het ‘out of the box’ denken van Martijn, heeft geleid tot nieuwe kansen voor het laten doorgroeien van mijn bedrijf. Ook de groepsbijeenkomsten hebben hun waarde bewezen. Door middel van het delen van ervaringen en het uitwisselen van gedachten en daarnaast de aangedragen theorie van Martijn, zijn we als groep gewezen op een effectievere manier van ondernemen.

Eelke Dijkstra

Vestigingsmanager bij Cycloon Post & Fietskoeriers

(Branche Post en Koeriersdiensten)

Houdt zich aan afspraken, gaat doelgericht te werk. Na overleg met Martijn heb je een plan van aanpak en energie. Hij gaat obstakels te lijf en heeft een frisse kijk op zaken wat zorgt voor nieuwe ideeën en inzichten. Zijn humor en benaderbaarheid zorgen er voor dat je je snel op je gemak voelt bij Martijn.

Willem Ensink

Eigenaar Way Of Working

(Branche Coaching en training)

Als startende ondernemer is het naar aanleiding van een uitnodiging op de startersdag van de Kamer van Koophandel een goed idee geweest om een uurtje te sparren met Martijn. Deze zin is een hele mond vol. Martijn zet met zijn kennis en kunde je met beide voeten aan de grond en geeft je naar aanleiding van een paar ingestuurde vragen een juiste feed back. Martijn heeft ervoor gezorgd dat ik focus heb als starter. De juiste doelgroep kan gaan benaderen en dit ook op de juiste manier ga doen. Ik kan dit iedere starter aanbevelen! Way Of Working

Willem-Jan Bakker

Eigenaar ideas4you

(Branche Zakelijke dienstverlening)

Onlangs met Martijn mogen sparren over mijn ideeën, de uitwerking en de praktijk waar ik momenteel in zit als startend ondernemer. Top omdat met Martijn te kunnen doen, een bevlogen en no-nonsens aanpakker met herkenbare en bruikbare feedback. Als startend ondernemer, wordt je vaak gevraagd; en waar ben je dan zo druk mee…? dan is het mooi dat je dat ook eens kunt ventileren aan een ervaringsdeskundige als Martijn, want de flow waarin je zit, de trechter die volloopt met ideeën, inspiratie en het netwerk dat zicht uitbreidt als een olievlek is een investering en tijdsbesteding die je alleen kunt uitleggen en delen met collega ondernemers zoals Martijn.

Daniël Stalman

Eigenaar One Step Further!

(Branche Zakelijke dienstverlening)

Ik heb Martijn van der Tuin ontmoet bij de startersdagen 2015, van de Kamer van Koophandel. Hier gaf hij een workshop/presentatie over “eigenschappen van een succesvol ondernemer”. Ondanks dat ik hem daar niet echt gesproken heb was ik gelijk al wel enthousiast over hem en wilde graag verder met hem in gesprek. Hiervoor hebben we een maand later een sparsessie gehad. Ondanks dat ik een echte prater ben en ik Martijn veel (achtergrond) informatie wilde vertellen, weet Martijn snel de kern eruit te vissen en dan direct to the point te komen. Hij draait nergens om heen en confronteert je gelijk met de feiten. Hierbij laat hij je kritisch naar jezelf en je werkzaamheden kijken. Martijn denkt graag mee en laat je ontdekken wat je nou eigenlijk echt wil. Misschien weet je dit (diep van binnen) wel, maar de argumenten om het of iets niet te doen, weet hij als geen ander van tafel te vegen. Ik ben bij Martijn weggegaan met het gevoel van “hij heeft gelijk, ik ga het gewoon doen!”. Daarom kan ik elke ondernemer een gesprek met Martijn van der Tuin van harte aanbevelen!

David Vroom

Eigenaar David Vroom Portraits

(Branche Fotografie)

Martijn is een een trainer die niet van gezeur houdt. Hij komt met een concrete aanpak en kan zich goed inleven. Ik merk dat ik van een relatief korte ‘sessie’ veel heb opgestoken. Martijn is waardevol voor startende ondernemers omdat hij snel een schets kan geven van problemen en oplossingen.

Kara Blok

Oprichter All is Energy Academy

(Branche Coaching en training)

Genoten heb ik van mijn gesprek met Martijn van der Tuin! Martijn is inspirerend , to the point, oprecht, heeft beide benen op de grond, verstand van zaken, hij is oplossingsgericht én heeft een geweldig luisterend oor! Martijn adviseert, geeft tips maar laat de ‘cliënt’ vooral zelf ook meedenken. Ja…. ik zou Martijn zo aanraden! Nou ja… dat heb ik net gedaan! Bel hem, app hem, mail hem voor een kennismakingsgesprek! Gewoon doen!

Wendy Luchjenbroers

Eigenaresse YourTility

(Branche Zakelijke dienstverlening)

Na zijn inspirerende presentatie in het kader van de startersdag voor de KvK heb ik Martijn ontmoet. In een sparsessie met hem, heb ik een aantal belangrijke handvaten gekregen die ik nader uit kan diepen. Mijn ervaring met Martijn is zeer positief, naast dat hij kundig overkomt is hij een enthousiaste en gedreven persoon.

Roland de Boer

Eigenaar De Groene Klaver

(Branche Hoveniers)

Via JBN kende ik Martijn al een aantal jaar. Pas vorig jaar toen ik zijn e-book mocht ontvangen ben ik gaan inzien wat Martijn voor mij en mijn bedrijf kon betekenen. Ik zocht binnen mijn bedrijf een nieuwe uitdaging. Ik wilde mij verder ontwikkelen en meer zijn als alleen meewerkend eigenaar. Ondanks zijn onbekendheid in mijn branche heeft hij me, door middel van het zijn van sparringspartner, laten inzien dat er nieuwe kansen zijn en dat het nemen van risico’s er voor kan zorgen dat ik en mijn bedrijf verder kunnen groeien. Ook gaf Martijn zeer bruikbare en waardevolle tips, die direct ingezet konden worden binnen het bedrijf.
Door Martijn heb ik geleerd wat het ondernemerschap precies inhoud en hoe ik mij hier in kan blijven ontwikkelen door het zien en ingaan op nieuwe kansen.

Wil jij ook succesvol ondernemen? Neem contact met mij op voor een gratis kennismaking.
 • Logo - Sprout
 • Logo - Escan
 • Logo - Ik ga starten
 • Logo - Dichterbij Rabobank
 • Logo - Starters Magazine
 • Logo - BNR Nieuwsradio
 • Logo - Lets Gro
 • Logo - Kamer van Koophandel
 • Logo - GROC

Succesvol Ondernemen leren?

De afgelopen jaren heb ik bedrijven opgericht, laten groeien en verkocht. Download, net als meer dan 500 (startende) ambitieuze ondernemers en ZZP'ers uit Nederland, België het gratis E-book 'Mijn 7 grootste ondernemersblunders en wat jij hiervan kunt leren!'

.